ŽENA POKAZALA RIJEDAK SIMPTOM RAKA DOJKE: “Molim vas pročitajte ovo, ali prvo DOBRO POGLEDAJTE”

Podijelite sa prijateljima:

Kler Varner je imala samo jedan simptom – rupicu ispod lijeve dojke. Sudbina je htjela da baš u tom trenutku naiđe u novinama na tekst o raku dojke pa je odlučila da provjeri o čemu se radi.

Ljekari su joj rekli dijagnozu u pitanju je zaista bio rak. Sa njim se izborila uz pomoć hemioterapije i radioterapije, a njena fotografija na Fejsbuku postala je viralna.


“Nisam ni sanjala da ću ikad u životu postaviti ovakav status i fotografiju na Fejsbuku. Ali, molim vas, pročitajte i još važnije, pogledajte. Ovo je slika moje lijeve dojke. Mala modrica je mjesto biopsije. Rupica koja jedva da se vidi sa lijeve gornje strane je rijedak simptom raka dojke. Trepnite i nećete ga vidjeti. Ja sam ga primijetila zahvaljujući tekstu na koji sam naišla na Fejsbuku,” napisala je Varnerova status na svom profilu i dodaje:

“Jedna sam od sretnica jer sam ga uhvatila u ranoj fazi i imam sve osnove da vjerujem da ću se izvući. Kvržica u mojoj dojci postoji iako je ne vidim i ne osjećam. Ne osjećam se loše. U suštini mi nije ništa osim što imam rupicu na grudima. Molim vas, dobro posmatrajte sebe i tjerajte svoje voljene da se pomno pregledaju. Ako sam ovom slikom pomogla samo jednoj osobi, moj cilj je ostvaren”, napisala je Kler uz fotografiju.

Be the first to comment

Leave a Reply