Tuširala se mjesec dana HLADNOM VODOM: Dogodilo joj se nešto NEVJEROVATNO

Podijelite sa prijateljima:

Žena koja se mjesec dana tuširala hladnom vodom podijelila je svoje iskustvo, vrlo pozitivno.

Tuširanje hladnom vodom za Tatjanu Lazarevskaju iz Rusije bilo je nevjerovatno iskustvo, prepolovila se.

Evo kako je ona objasnila svoje iskustvo, koje svima preporučuje.
”Počela sam da se tuširam hladnom vodom bez velikih očekivanja jer sam inače bila zdrava i energična. Ali, osjetila sam veliku promjenu. Samo dvije sedmice nakon početka tuširanja hladnom vodom shvatila sam da mi više nije potrebno osam sati sna već sedam. Osjećaj je bio kao kad sam nekada plivala u Bajkalskom jezeru u kojem je temperatura vode bila devet stepeni.

Po cijelom tijelu sam imala osjećaj peckanja, kao da je slaba struja prolazila kroz njega. Zato sam se i počela tuširati hladnom vodom, želela sam ponovo taj divan osjećaj”, priča Tatjana.

Upozorava da se postepeno treba izlagati mlazu hladne vode, lagano rashlađivati vodu i sebi istovremeno objasniti prednosti hladne vode. Poslije samo sedam dana osjećaj će biti vrlo prijatan, a naizmenično tiširanje toplom i hladnom vodom odlično je za cirkulaciju.

”Ujutro se tuširam hladnom vodom tri minuta, prođem tušem po cijelom tijelu dva puta. Na kraju se ne obrišem peškirom već uživam u osjećaju. Slobodno i vrištite kada vam dođe”, savjetuje Tatjana i dodaje da ”tuširanje hladnom vodom treba ponavljati svakodnevno, najmanje tri sedmice jer je mozgu potrebno vrijeme da se navikne. Ali neophodna su još tri mjeseca da se ta veza ukoreni” , kaže Tatjana.

Osim toga tuširanje hladnom vodom ubrzava cirkulaciju, skida višak kilograma jer tijelo proizvodi dodatnu energiju da bi se zagrijalo, urzava metabolizam i jača imunitet, a kožu čini elastičnijom.

 

Be the first to comment

Leave a Reply