STRIJE JE IPAK MOGUĆE UKLONITI! Ovo su prirodni preparati koji će vam pomoći u tome

Podijelite sa prijateljima:

Jedna od najvećih noćnih mora gotovo svake žene jesu strije.

To i ne bi predstavljalo toliki problem da ih nije nemoguće ukloniti, bez obzira na veliki broj kozmetičkih preparata kojim je tržište preplavljeno.
Dermatolozi i stručnjaci za kozmetičke preparate posvećene ovom problemu slažu se da ih je nemoguće u potpunosti ukloniti, kao da nikada nisu ni postojale. Međutim bez obzira na ovu obezhrabrujuću činjenicu, upotrebom adekvatnih kozmetičkih preparata moguće ih je toliko posvijetliti i samim tim učiniti gotovo nevidljivim.

Koji su razlozi nastanka strija?
Nastaju jer dolazi do stanjenja površinskog sloja kože i promjenama koje zahvaćaju kolagen u srednjim slojevima kože. Kolagen je supstanca zaslužna za čvrstoću i elastičnost kože.
Kada prolazimo kroz nagle promjena koje uzrokuju širenje kože kao što su trudnoća, naglo debljanje, rast ili pak hormonalne promjene, vlakna kolagena ponekad popucaju i stvore ove nepoželjne tragove raznih duljina i širina. Genetski faktor također igra ulogu, stoga ako je vaša majka bila podložna strijama vjerojatno će se u jednom trenu pokazati i na vašoj koži.
Ako imate strije vjerojatno se nalaze na području grudi, bokova, stražnjice ili donjeg trbuha. Ta su mjesta najvjerojatnija “poprišta zločina” jer ovdje žensko tijelo skladišti višak masnih naslaga i time je koža više izložena istezanju. Obično počinju kao roze, smećkaste ili crvenkaste linije koje kasnije postaju ljubičaste i zatim blijede.

Dok su u ranijim fazama nastanka moguće ih je umanjiti relativno brzo i spriječiti daljnje širenje pravilnom njegom kože. Obavezno utvrdite u dnevnu rutinu masažu kože rukavicom ili masažnom četkom kako biste potaknuli cirkulaciju u ovom kritičnom području. Uz to, jedite hranu bogatu:
• silicijem (ima ga u grahu, soji, integralnim žitaricama, grožđu, repi, smeđoj riži i ječmu)
• cinkom (crveno meso i perad te ribe i drugi plodovi mora, osobito kamenice te drugi školjkaši, rakovi i tuna. Mlijeko i mliječni proizvodi, jaja i cjelovite žitarice. Tu su i biljni izvori: orašasti plodovi, grašak, grah, soju i sojin “sir” tofu, pivski kvasac, pšenične klice, bundevine i druge sjemenke)
• vitamin A (jetra, žutanjak, mlijeko i mliječni proizvodi, maslac, te ga općenito možemo naći u tkivu životinja i morskih riba. Također jedan dobar izvor su i karotenoidi kojih ima u tamno obojenom lisnatom povrću te žutom i narančastom voću)
• vitamin E (pšenične klice, tj. ulje pšeničnih klica. Jaja, orasi, lješnjaci, bademi, sijeme suncokreta, hladno cijeđena biljna ulja (maslinovo, kukuruzno, sojino), špinat, zeleno lisnato povrće, paprike, šparoge)
Obavezno nahranite kožu čak i do 2 ili 3 puta dnevno, bogatom hidratantnom kremom. kako biste pomogli koži da vrati elastičnost i bude gipkija. Tako će se kolagensko vlakno moći rastegnuti ali neće puknuti. Stariji tragovi postaju manje vidljivi a tako se sprječava nastanak novih.

Sami napravite fantastičnu kremu

Ako nikako ne možete pronaći preparat koji vam odgovara pokušajte napraviti samo svoju kremu koja bi doista trebala pomoći svojom kombinacijom super sastojaka u ovoj borbi sa, čini se, vjetrenjačama.

Pomiješajte po žlicu ulja sezama, pšeničnih klica, ekstrakta vanilije, dvije žlice pčelinjeg voska, jednu četvrtinu šalice shea ili kakao maslaca te u sadržaj istresite dvije kapsule vitamina E. Rastopite ovu smjesu, ohladite i spremna je za uporabu. Nadamo se da ćete uskoro doista vidjeti vidljive rezultate i pobijediti ove tvrdoglave protivnike.

Be the first to comment

Leave a Reply