PATITE OD LOŠEG HOLESTEROLA I VIŠKA KILOGRAMA? Ovaj čarobni napitak čisti organizam i čini ČUDA!

Podijelite sa prijateljima:

Holesterol je neophodan sastavni dio organizma, potreban za normalno funkcioniranje svake ćelije. Strukturni je element svih ćelijskih i intraćelijskih membrana, a u određenim organima ima i posebne, specifične uloge.

Njegova koncentracija u krvi je usko povezana s metabolizmom masti u organizmu, a zavisi i od niza drugih faktora: prije svega, način ishrane, nasljeđa, rada hormona tj. žlijezda s unutrašnjim lučenjem, funkcije i integriteta vitalnih organa poput jetre i bubrega.

Normalne vrijednosti u krvi: 3,10 – 5,5 mmol/l

Štetno djelovanje se ispoljava tek kada je u krvi prisutan u znatno većim koncentracijama od normalnih.

Ukoliko patite od viška kilograma i lošeg holesterola, savjetujemo vam da napravite ovaj čarobni napitak koji organizam čisti od toksina i poboljšava cirkulaciju i ubrzava metabolizam.

Osnovni sastojak ovog napitka je peršun, koji se pokazao kao izvrsno sredstvo u podsticanju izlučivanja štetnih materija iz našeg organizma i bolje cirkulacije

1,5 litra vode

3 veze peršuna

1 kg limuna

soda bikarbona

1 grejp

Priprema:

Limunovu koru dobro istrljajte sodom bikarbonom, kako biste uklonili nečistoće sa kore. Vodu prokuhajte i ostavite da se ohladi. Limun isjecite na kriške, a peršun isjeckajte sitno i dodajte u hladno vodu. Iscjedite grejp.

Poklopite i ostavite da stoji u frižideru jedan dan. Na kraju, sve izmiksajte u blenderu i sipajte u staklenu teglu ili flašu. Svakodnevno uzimajte po 100 ml i nećete vjerovati kojom brzinom ćete sniziti nivo holesterola i ubrzati metabolizam.

Be the first to comment

Leave a Reply