OVA DIJETA JE DAR OD BOGA: Čuva od raka i topi kilograme kao od šale

Podijelite sa prijateljima:

Većina nas kreće na dijetu kako bismo smršali. Međutim, postoje dijete i načini ishrane osmišljeni da na naše zdravlje utječu trajnije i na drugačiji način.

Post može da učini čuda za vaše zdravlje i liniju.

Ako postite pet dana mjesečno značajno ćete smanjiti rizik za dobijanje srčanih bolest, dijabetesa i raka, tvrdi najnovije istraživanje.

Istraživači sa UCLA Instituta za dugovječnost tražili su od ljudi da ograniče unos kalorija tokom jedne radne sedmice mjesečno u trajanju od 3 mjeseca.

Pravila

Peter Bouvs, koji je učestvovao u studiji sprovedenoj za dokazivanje koristi ove dijete pojasnio je kako je ovaj način ishrane, umesto dijete, potrebno potrebno posmatrati kao “investiciju u budućnost”. Takav način ishrane podstiče regenerativne procese u organizmu i dugoročno poboljšava zdravlje.

Ovakvim načinom ishrane se gube suvišni kilogrami, ali to je, tvrde stručnjaci, tek popratna pojava.

Dijeta je zapravo vrlo jednostavna za sprovođenje. Pet dana za redom, svakog mjeseca, osoba treba drastično da smanji unos kalorija, odnosno do dve trećine prosečnog dnevnog unosa.

Prvog dana konzumira se 1.090 kalorija (10 posto proteina, 56 posto masti, 34 posto ugljenih hidrata), a od drugog do petog dana konzumira se 725 kalorija (9 posto proteina, 44 posto masti, 47 posto ugljenih hidrata).

Važno je napomenuti da bi najveći deo ugljenih hidrata trebalo da dolazi iz povrća.

Ostalih 25 dana učesnici istraživanja su jeli normalno, kao i inače.

Istraživanje je trajalo tri mjeseca, a Volter Longo, profesor gerontologije i biologije na USC Institutu za dugovječnost, smatra kako bi se dobrobiti ovakvog režima mogle postići ako bi se ovaj program pratio tri ili četiri puta godišnje.

Be the first to comment

Leave a Reply