Osvežite kožu lica, sačuvajte mladost i lepotu. Maske za lice od kvasca – 5 najboljih recepata

Podijelite sa prijateljima:

Maska od kvasca je u stanju transformisati kožu lica na čudesan način. Možemo je zasluženo nazvati podmlađujućom, a sve zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C, B i PP u kvascu. Ovi vitamini, u kombinaciji sa ostalim supstancima (aminokiselinama, enzimima i mineralima), ne samo da čine kožu glatkom i ujednačavaju ten, nego koži daju i finu baršunastost.

Ovaj proizvod možete pronaći u bilo kojoj prodavnici, a ono što je najbitnije, za pripremu maski koristi se sveži kvasac, suvi – ne odgovara. Predlažemo nekoliko recepata maski za lice, koje će pomoći ne samo očuvanje mladosti i lepote, nego će biti stalni pratilac u nezi vaše kože.

Maske za lice od kvasca. Priprema

1. Maska sa kvascem za čišćenje kože lica.

Najjednostavnija, ali veoma efikasna maska za čišćenje lica od bubuljica i mitisera priprema se na sledeći način: potrebno je rastvoriti manju količinu kvasca u toploj vodi, tako da dobijete homogenu smesu. Odmah se nanosi na očišćeno lice i ostavlja se na njemu dok se u potpunosti ne osuši. Ispira se prohladnom vodom.

2. Hranljiva maska od kvasca za suvu kožu lica

1 kafenu kašičicu meda, 1 supenu kašiku brašna dobro izmešati sa 20 gr kvasca. Razblažiti sa toplim kuvanim mlekom do ujednačene homogene smese i naneti na lice na 20 minuta. Masku isprati toplom vodom.

3. Maska od kvasca za masnu kožu lica.

Za ovu masku biće potreban kefir (ili jogurt) i 20 gr kvasca. Razblažimo masku do konzistencije retke pavlake i nanosimo na očišćeno lice. Posle 20-ak minuta, maska će se prosušiti. Isperemo lice toplom vodom.

4. Maska od kvasca za normalnu kožu lica.

Mešamo 30 gr kvasca sa 2 supene kašike toplog kuvanog mleka. Nanosimo na očišćeno lice na 15-ak minuta, ispiramo toplom vodom.

5. Izbeljujuća maska od kvasca

Ova maska, ne samo da dobro izbeljuje kožu, već je i hrani. Treba uzeti 20 gr kvasca i pomešati sa 2 kafene kašike limunovog soka. Možete koristiti i sok grejpfruta ili crvene ribizle. Nakon toga, kada smo promešali masku, stavimo sud sa njom u drugi sud sa vrućom vodom na 2-3 minute. Nanosimo masku na lice i vrat na 20 minuta. Potrebno je masku isprati toplom vodom, nakon čega se nanosi hidratantna krema.

Be the first to comment

Leave a Reply