MNOGE ŽENE MUKU MUČE SA OVIM PROBLEMOM: Ovdje je rješenje koje će učvrstiti grudne mišiće

Podijelite sa prijateljima:

Mnoge žene se bore sa ovim problemom, a vlo je važno u mladosti sačuvati čvrstinu grudi.

Stručnjaci kažu da neke žene imaju vrlo snažne mišiće grudi, ali to zapravo nisu mišići u punom smislu te riječi. Možda je bolje reći da je to čvrsto tkivo. Dakle, trebali biste ih što više osnažiti, ali uz to vježbati i leđa, ramena i trbušne mišiće, kako biste popravili svoje držanje.

Pridržavajte se ovih pravila kako bi vaše grudi bile čvrste.

Zdrava prehrana

Ne postoji čvrst dokaz za obješene grudi, ali neki zdravstveni djelatnici kažu da biste trebali jesti što više antioksidansa poput voća i povrća kako bi koža bila zategnuta, pa tako i grudi. Izbjegavajte stroge dijete zbog kojih ćete naglo mršaviti.

Nošenje grudnjaka

Iako biste pomislili da će vam grudi zbog grudnjaka biti ljepše – zapravo neće! Grudnjak oslabljuje konektivno tkivo u grudima i one s vremenom postaju obješniije. Naravno, nije to obješenost koja bi vas trebala brinuti, ali grudnjakom nećete riješiti problem.

Pušenje

Svi znaju koliko pušenje cigareta uzrokuje na organizam. Dokazano je i da zbog cigareta grudi ne stoje kako biste voljeli da stoje, posebno kod žena koje su pušile prije trudnoće. Nakon trudnoće primijete kako su im grudi obješene.

Melissa Willets, mama troje djece je otkrila kako će grudi otkriti da li ste trudni.

Koji su najčešći prvi simptomi trudnoće?

“Sto puta sam mislila da sam trudna. Zato jer sam se osjećala više umorno nego obično, ili sam bila nervoznija. Ali iako sam puno puta sumnjala na trudnoću, svaki put je bio lažni alarm, osim tri puta. I otkrila sam jedan simptom koji uvijek pogodi trudnoću. Pouzdan je gotovo kao test na trudnoću, kunem se. Dok se pojavi, nema šanse da beba ne raste u mojoj maternici. A to su bolne grudi!”, napisala je ova mama tri kćeri.

“Nije to nelagodan osjećaj. Pričam o jakim bolnim grudima kad vas boli samo oblačenje ili skidanje, kad ne možete podnijeti odjeću na svojoj koži. Imala sam ovaj simptom kad sam bila trudna s prvom kćeri, a prije nego što sam saznala da sam trudna. Pitala sam se zašto me bradavice toliko bole, bila sam u agoniji samo od dodira odjeće na grudima. Mislila sam da je u pitanju PMS, ali prevarila sam se. Nakon nekoliko dana saznala sam da sam trudna”, dodala je.

Razlika između bolnih grudi prije menstruacije i onih u ranoj trudnoći je trajanje.

“Dok me grudi bole samo dan, dva, onda znači da očekujem menstruaciju. A dok je bol sve jača i traje nekoliko dana do sedam dana, znači da sam trudna!”, objasnila je.

Be the first to comment

Leave a Reply