Lažova ima gdje god da odete: EVO KAKO DA IH NAJBRŽE PREPOZNATE

Podijelite sa prijateljima:

Uočavanje laži nije ni lagano ni brzo kao što se to čini na televizij. Uz vježbu, malo strpljenja i vremena moguće je razviti sasvim dobar osjećaj da vas netko vara ili pokušava prevariti.

Lažova ima gdje god da odete. Iako to neće priznati, lagaće kako god okrenete. Za iskrenu osobu, laganje je jedno od najgorih osjećanja na koja će ikada naići. Međutim, prema stručnjacima iz oblasti psihologije, postoje 4 znaka da osoba laže. Ovo je zasnovano na faktorima tekstualne i lingvističke analize. Pogledajte kako da prepoznate lažova i spriječite da vas neko obmane!

1. Lažovi izbjegavaju da pominju sebe

Lažov vodi razgovor, a da ne uključuje sebe. On ili ona uvijek pokušava da prikrije istinu i zato izbjegava bilo koji razgovor o sebi, jer se tako može otkriti istina. Oni će radije pisati i govoriti o drugima i izbegavati da pomenu sebe po svaku cijenu.
2. Lažov uvijek ima negativan stav

Lažovi su veoma negativni ljudi, a ta negativnost dolazi iz sopstvenog osjećanja krivice zbog ponavljanja laži. Iako lažovi po navici govore laži, ipak u nekom uglu srca osjećaju krivicu i zbog toga reaguju na negativan način.

3. Objašnjenja lažova su uvijek jednostavna

Laganje uvijek počinje sa jednostavnom laži koju lažov na kraju pretvori u komplikovanu mrežu laži kako bi prikrio tu jednostavnu laž.
4. Lažovi pokušavaju da zbune ljude
Lažov će jednostavno objašnjenje pretvoriti u komplikovano samo da bi zbunio ljude. Oni ubacuju višak riječi i beznačajne, ali zvučne detalje tako da se druga osoba toliko zbuni da ne postavlja previše pitanja i nasjedne na sve što čuje.

Najvažnije: Oči ne lažu

Ako ne primijetite nijedan od gore pomenutih znakova, pogledajte u oči sagovornika. Laganje čini ljude nervoznim i povećava srčane otkucaje i izaziva drhtanje. To rezultira raširenim Izenicama. Zbog toga, posmatrajte oči sagovornika i znaćete da li vas laže ili govori istinu.

Be the first to comment

Leave a Reply