IZLIJEČITE UPALU JAJNIKA PRIRODNO: Ovo su najbolji čajevi

Podijelite sa prijateljima:

Među ljekovitim biljkama su hajdučka trava, virak, kantarion i žalfija. Preporučuju se i uvin čaj, čaj od pelina, brusnice, peršuna…

Osim protiv upale jajnika, ove biljke su dobra dopunska terapija za neplodnost, ciste, miome, hormonalne poremećaje, tegobe u menopauzi…

U svakom slučaju, upale jajnika i drugi zdravstveni problemi žena, mogu se liječiti biljem ali samo uz konsultaciju sa ljekarom.

Za pomoć u liječenju jajnika, preporučuju se i slijedeći čajevi:

Vrkuta će kao lekovita biljka pomoći kod upale jajnika kao i kod upale materice. Preporuka je da se pije dnevno 3 do 5 šolja čaja onoliko dugo , dok se ne osjeti poboljšanje.

Napravite čaj protiv upale jajnika od imele, tako što ćete kašičicu imele staviti u šolju hladne vode, a nakon što odstoji 12 sati, podgrijte i pijte, 3 do 4 šolje na dan.

Broćika je odavno cijenjena i upotrebljavana ljekovita biljka kod upale jajnika, materice i jakog krvarenja. Dnevno se preporučuje 3 do 5 šolja vrlo toplog čaja.

Hajdučka trava je jedna od najljekovitijih biljaka za ženske bolesti. Preporuka je da pijete 3 do 5 šolja vrlo toplog čaja dnevno. Osim čaja, pomažu i sjedeće kupke od hajdučke trave, tri puta na dan. Ostanite u kupki oko 20 minuta, pa bez brisanja lezite u krevet i dobro se pokrijte. Ostanite u krevetu oko sat vremena.

Macina trava, koja se odavno upotrebljava za liječenje neplodnosti u narodu je poznata i kao očajnica, što jasno opisuje žene koje su očajavale jer nisu mogle postati majke. Čaj od macine trave će uticati pozitivno na zdravlje jajnika, na lučenje spolnih hormona, pomaže kod menstrualnih tegoba, ranica na materici i ostalih bolesti žena. Macinu travu, osim u vidu čaja koristite i kao sredstvo za ispiranje.

Vrkuta i kantarion

Virak ili vrkuta je ljekovito bilje koje pomaže kod skoro svih ženskih bolesti, od bolnih i neredovnih menstruacija, bijelog pranja, spuštene materice pa do upala koje prati neugodan sekret.

Čaj od vrkute pije se četiri puta dnevno, ali polako, gutljaj po gutljaj.

Za održavanje zdrave vaginalne flore dobro je ispiranje čajem od kantariona, zašta će Vam biti potreban irigator. Kašičicu kantariona prelijte sa 2 dl ključale vode i poklopite. Kada odstoji 10 minuta, napunite irigator, mlakom tečnošću, uvucite u vaginu do dubine od oko pet centimetara i istisnite čaj.

Žalfija (kadulja) i neven

Čaj od žalfije je najbolji za tegobe u menopauzi, efikasan je kod napada talasa vrućine (valunga) i znojenja, ali pomaže i kod naglih promjena raspoloženja i depresije. Koristi se još kod eliminacije bijelog pranja koje, između ostalog, može izazvati upala jajnika. Dvije kašičice žalfije prelijte se sa dva i po decilitra vrele vode. Preporučuje se da se pije 2 do 3 šolje na dan.

Čaj od nevena je dobar za uspostavljanje redovnog menstrualnog ciklusa i umanjenja menstrualnih bolova . Žene koje imaju promjene i upale na jajnicima, neven mogu koristiti u mješavini sa hajdučkom travom i koprivom. Čaj od ove mješavine treba da se pije tri puta dnevno, u gutljajima.

Hajdučka trava (stolisnik)

Hajdučka trava je prava ženska biljka i odličan biljni tretman za liječenje menstrualnih tegoba. Ublažava grčeve materice, a nevjerovatno dobre rezultate daje kod žena u klimaksu. Dovoljno je da se pije dva puta dnevno . Kašičicu sušene hajdučke trave prelijte sa 2 dl vrele vode. Nakon toga ostavite da odstoji oko 10 minuta. Procijedite pa pijte, ali ne više od 2 šolje čaja na dan

Be the first to comment

Leave a Reply