IZBIJELITE SVOJE ZUBE BEZ POSJETE STOMATOLOGU! Donosimo vam par prirodnih preparata koji imaju bolji učinak od agresivnih kozmetičkih izbjeljivača!

Podijelite sa prijateljima:

Stomatolog nije jedino rješenje ukoliko želite imati blistav osmijeh. Svoje zube možete, bar za nekoliko nijansi, izbijeliti i kod kuće prirodnim preparatima.

Sve ovisi od stanja u kome se vaši zubi nalaze prije nego počnete s postupkom izbjeljivanja.
Prirodan način izbjeljivanja zubi je daleko zdraviji za vaše zube, posebno za desni koje su jako osjetljive na agresivna sredstva koja se nalaze u svakom kozmetičkom izbjeljivaču ili stomatološkoj metodi. Prije svega trebate posjetiti svog stomatologa i obaviti skidanje kamenca i zubnog plaka. Osim što tako čuvate zdravlje zubi, ali i cijelog organizma, zubi će sami po sebi biti bjelji, bez mrlja i uklonit će se opasnost od povlačenja zubnog mesa. Također, na taj ćete način lakše dalje održavati zube, a učinak blagoga prirodnog izbjeljivanja bit će bolji i učinkovitiji.
Evo i prirodnih recepata koje možete isprobati kod kuće.

Pasta, limun i soda

Na čisti tanjurić stavite pola žličice svježe iscijeđenog soka limuna. Na limun dodajte malo sode bikarbone. Dobivenu pjenu pomiješajte s bilo kojom zubnom pastom. S tom poboljšanom zubnom pastom operite zube, četkajući tri minute. Nakon toga zube dobro isperite. Zubi će vam se predivno sjajiti. Perite zube tom mješavinom dva puta na tjedan.

Kokosovo ulje

Vjerovali ili ne, izbijeliti zube možete kokosovim uljem. Sve što trebate jest staviti otprilike jednu žličicu kokosovog ulja (maslaca) u usta. Ono što je definitivno manje jednostavno i lako jest držati kokosovo ulje 15-ak minuta u ustima. Potencijalna alternativa ovome jest da jednostavno u nekoliko navrata u tih 15 minuta prstom bogato premažete zube kokosovim uljem. Učinak bi, prema svemu sudeći, trebao biti jednak. Nakon toga dobro operite zube zubnom pastom. Zubi bi trebali biti sjajni i bjelji.

Aktivni ugljen

Pranje zubi ugljenom nije nikakva novost. Prije nego što su izumljene zubne paste, ljudi su svoje zube održavali ugljenom. Sve što vam treba jest aktivni ugljen, koji se upotrebljava za ublažavanje želučanih problema (možete ga kupiti u bilo kojoj ljekarni). Dovoljno je da polovicu tablete ili kapsule aktivnog ugljena smrvite, premažete po zubima i pričekate pet minuta. Nakon toga prvo dobro isperite usta vodom, a nakon toga ih operite zubnom pastom. Razlika će biti odmah vidljiva.

Soda, peroksid, metvica

Osim što sodu bikarbonu možete pomiješati s limunom i pastom za zube, možete je pomiješati s hidrogen-peroksidom (3 %), te esencijalnim uljem metvice. Premažite zube mješavinom svaki dan prvih tjedan dana, a nakon toga jedanput na tjedan. Učinak će biti odličan. Dovoljno je mješavinu držati na zubima pet minuta, no može i duže.

Be the first to comment

Leave a Reply