Imate OVE mrlje na tijelu: Evo koji zdravstveni problema mogu biti razlog

Podijelite sa prijateljima:

Što biste trebali učiniti ako imate modrice na koži bez razloga? Zašto se to dogodi i trebate li biti zabrinuti? Ako imate modrice, to je zato što su kapilare vrlo tanke. Što to uzrokuje?

Ovo je mišljenje liječnika o tome što se stvarno može dogoditi u tijelu ako često imate modrice na koži. Obratite pozornost na to i posavjetujte se s liječnikom. Stručnjak koji se bavi takvim problemima naziva se hematologom.

7. Težina treninga, podizanje teških stvari

Povišeni utezi su sekundarni razlozi za modrice. To znači da su vaše krvne žile već slabe i tjelesna aktivnost daje samo konačni dodir. Međutim, previše tjelesne aktivnosti može dovesti do oštećenja čak i najzdravijih kapilara. Na primjer, trening s utezima koji još niste spremni može biti opasno.

Čak i djeca mogu dobiti takve modrice, jer overstuffed školske torbe koje su jedva podignute su prilično uobičajene danas.

Vjeruje se da takve modrice nisu jako opasne, ali to je dokaz činjenice da ih pretjerujete.

6. Uzimanje lijekova

Uzimanje određenih lijekova koji utječu na krv može dovesti do pojave modrica koji se mogu razlikovati od gotovo nepostojećih do prilično ozbiljnih. Većinu vremena, oni su uzrokovani antidepresivima, analgeticima, protuupalnim lijekovima, željezom koji sadrži ili anti-astmatičnu medicinu.

Najčešći lijek koji krv ima više tekućine i može dovesti do modrica je aspirin.

Ako ste primijetili vezu između uzimanja lijekova i upala na koži, trebali biste vidjeti svog liječnika. Možda ćete morati prestati uzimati lijek kako biste izbjegli unutarnje krvarenje.

5. Bolesti krvi

Bolesti krvi i krvnih žila mogu uzrokovati modrice. Varikoza, Willebrandova, trombocitopenija ili leukemija često uzrokuju problemi s cirkulacijom.

Nemojte odgoditi posjet liječniku, naročito ako ste primijetili druge zabrinjavajuće simptome: bol i natečene noge, krvarenje zubnog mesa, male kapilarne točke na tijelu ili nosa.

4. Nedostatak hranjivih tvari

Vitamini, vitamini! Pobrinimo se da naša djeca dobiju dovoljno, ali često zaboravimo na sebe. Neke neobjašnjive modrice mogu biti signal da tijelo nema potrebne elemente.

Na primjer, B12 sudjeluje u proizvodnji krvi, vitamin K je odgovoran za koagulaciju, a vitamin C igra vitalnu ulogu u stvaranju novog tkiva. Bez nje plovila postaju vrlo krhka.

Drugi vrlo važan vitamin je P. Bez nje, proizvodnja kolagena je nemoguća, tako da posuđe postaju tanke što dovodi do pogoršanja stanja kože.

Ravnoteža željeza je vrlo važna za tijelo. Kada je nedostaje ili previše, kapilare se pogoršavaju.

Ali nemojte se truditi kupiti vitamine – prvo provjerite nedostatak vitamina i poboljšajte prehranu.

Izvor vitamina P je svježi zeleni čaj, jabuke, bundeva i češnjak. Vitamin K se može naći u bananama, jajima, maticama i masnim ribama. B12 se može naći u jetri, ribi, siru i salati.

3. Hormonska neravnoteža

Hormonski “ljuljanje” jedan su od najčešćih razloga za modrice. Mogu se pojaviti ako imate nisku razinu estrogena.

Takva situacija je moguća ako prolazite kroz menopauzu, ako uzimate hormonske lijekove ili ako ste trudni. Nedostatak estrogena značajno slabi krvne žile, a zidovi kapilara mogu biti vrlo lako oštećeni.

2. Promjene u dobi

Tužan, ali prirodan razlog, prema liječnicima, je dob. Ili nosio kapilare. Vaskularni sustav slabi s godinama i tkiva gube elastičnost.

Treba primijetiti da se takve “dobne” modrice uglavnom pojavljuju na nogama. Ali se pojavljuju zbog čak najslabijeg utjecaja koji mladi koža ne bi ni “primijetio”.

1. Dijabetes

Krv i šećer su prve stvari koje dolaze u obzir kad netko spomenu ovu bolest. Dijabetes ima negativan utjecaj na proces cirkulacije krvi, tako da je vrlo lako dobiti modrice. I modrice mogu biti simptom ove bolesti u vrlo ranoj fazi.

Ostali simptomi: često ste žedn, brzo se umorite, vizija je mutna i imate bijele mrlje na koži.

Bonus: Koje su modrice opasne i koje nisu?

Većinu vremena, odmah nakon ozljede, modrice postaju crvene. Ovo je boja krvi ispod kože. Nakon nekog vremena tijelo počinje razbiti krv i modrica postaje crna, plava ili čak ljubičasta. U roku od 5 do 10 dana, ozlijeđeno područje treba postati žuto ili zeleno. A posljednja faza je 10-14 dana nakon ozljede, kada područje postaje smeđe i zatim se upali lakši i lakši.

Pažnja: Uobičajeno, modrice se potpuno izbacuju unutar 2 tjedna nakon ozljede

Be the first to comment

Leave a Reply