HITNO UPOZORENJE: Ako perete zube ovom PASTOM ZA ZUBE, ODMAH JE BACITE!

Podijelite sa prijateljima:

Kada kupujemo paste za zube, rijetko ko gleda sastav na njihovoj poleđini. Međutim, nakon što pročitate ovaj članak, sigurno ćete od sada paziti šta kupujete.

FDA je uputila upozorenje u kojem se navodi kako će zabraniti triclosan – zajednički antibakterijski agens koji se koristi u sapunima, deterdžentima, igračkama, kozmetici i pasti za zube. Očigledno, hemikalija predstavlja visok stepen zdravstvenih rizika i nuspojava.“Na temelju znanstvenih dokaza, ravnoteža koristi i rizika je povoljna za ove proizvode”, izjavila je Andrea Fischer, glasnogovornica FDA-e.

“Opasnosti triclosana (i srodnih antibakterijskih hemikalija, triclocarban) su mnogi”, rekli su u priopćenju Vijeća za obranu prirodnih resursa. “Za početak, to je endokrini poremećaj, što znači da ometa važne hormonske funkcije, koje mogu izravno utjecati na mozak i naše imunološke i reproduktivne sisteme”.

Ova hemikalija je poremetila poremetila regulaciju štitnjače, testosterona i estrogena, što može stvoriti niz pitanja, uključujući rani pubertet, lošu kvalitetu sperme, neplodnost, pretilost i rak. Istraživanja su pokazala da može dovesti do oštećenog učenja i pamćenja, pogoršati alergiju i oslabiti funkciju mišića. Utjecaji dugotrajne izloženosti tijekom razvoja fetusa, mogu biti osobito teški, što rezultira trajnim oštećenjem.

Be the first to comment

Leave a Reply