5 znakova da vam se voda zadržava u tijelu: Evo kako možete pomoći sami sebi

Podijelite sa prijateljima:

Voda je veliki i značajan dio našeg tijela. Međutim, ponekad naše tijelo može sadržavati previše vode i ovo je štetno kako za vaše zdravlje tako i za vašu ljepotu.

Evo nekoliko znakova zadržavanja vode i načina na koje se to može nositi.

1. Natečene noge i gležnjevi

Razlozi i simptomi: Sjedite cijeli dan u uredu? Ili možda vaš posao zahtijeva da stojite na nogama? To može rezultirati natečenim nogama i gležnjevima.

Možda ćete također osjetiti bol i osjećaj “teških nogu”. Ovi simptomi će biti gori ako vaše oblačenje uključuje visoke pete.

Kako se nositi s njom: Lezite s nogama podignutim nekoliko puta dnevno. Odmorite se i neko vrijeme idite na šetnju. Nosite udobne cipele.

2. Zadržavanje vode u području trbuha

Razlozi i simptomi: Je li vaša menstruacija blizu? Koristite li kontracepcijske pilule koje sadrže hormone? Bilo koji od tih može uzrokovati otečen i “teški” trbuh.

Kako se nositi s tim: Ako je stanje predmenstruacije, trebalo bi otići nakon par dana. Ali ako je povezan s vašim lijekovima, možete se obratiti svom liječniku. Također biste trebali otići liječniku ako se vaš nadut trbuh kombinira s boli ili drugim neugodnim simptomima.

3. Natečene noge i trbuh

Razlozi i simptomi: Jeste li lako ostali bez daha ili se često osjećate slabim i neugodno vam je? Osjećate li povišenu brzinu otkucaja srca?

Ako se ti simptomi pojave bez jasnog razloga, idite se savjetujte s liječnikom. Ove, u kombinaciji s natečenim nogama i trbuhom, mogu biti znak da imate srčane probleme.

4. Natečeno lice (posebno područje oko očiju)

Razlozi i simptomi: ŠOd čega se sastoji vaš obrok? Je li to slani zalogaj, brza hrana ili nešto iz limenke? Ako da, onda ne čudi da se probudite s lice natečenim.

Kako se nositi s tim: Ovo stanje nakon nekog vremena prolazi prirodno. Da biste je izbjegli, smanjite količinu soli i konzervansa u prehrani.

5. Natečene i bolne noge

Razlozi i simptomi: Vene na nogama izgledaju veće? Je li se promijenila boja vaše kože? Imate li osip?

Oni mogu biti simptomi problema s venom. Iz nekog razloga, vaše vene ne rade na način na koji trebaju ili bi mogli imati krvni ugrušak.

Kako se nositi s tim: Posavjetujte se sa svojim liječnikom. Možda ćete morati početi uzimati lijekove ili čak operisati.

Be the first to comment

Leave a Reply